woensdag, 14. september 2005 - 21:32

Beste groenteman van Nederland 2005

Bladel

Groentespecialist Daniëls uit Bladel is dinsdag tijdens de beurs AGF Totaal 2005 in Ahoy Rotterdam uitgeroepen tot Beste Groenteman van Nederland 2005. Daniëls is een ware ambassadeur voor de sector. Een sector waar de consument terecht kan voor gezonde boodschappen boordevol vitamines: groenten en fruit. Aan de benoeming ging een beoordeling van de winkel door een vakjury en een viertal vakwedstrijden vooraf.

De vier regiowinnaars Bulters de Groentespecialist uit Haarlem, De Lange's Vitabron uit Zwartsluis, Versspecialist Eduard van de Hoef uit Soest en Henk en Lisette Daniëls uit Bladel streden op de beurs AGF Totaal om de titel Beste Groenteman van Nederland 2005. Het was spannend voor de vier teams. Niet alleen zaten zij in spanning wie er als winnaar uit de bus zou komen, ook werd hen gevraagd op de beursvloer de nodige prestaties neer te zetten. Voor het eerst bestond de finale van de verkiezing uit deelname aan de Agf-vakwedstrijden.

De kandidaten werden aangemoedigd door TV-kok Rudolph van Veen die met het voor hem kenmerkendeenthousiasme de regiowinnaars aardig op hun gemak wist te stellen.Tegelijkertijd deed hij zowel de kandidaten als de toeschouwers diverse tips aan de hand waar ze in hun eigen winkel hun voordeel mee konden doen. Binnen drie kwartier wisten de kandidaten een complete vegetarische maaltijd te bereiden die aan diverse criteria moest voldoen. Uiteraard moest de maaltijd er lekker uitzien en goed smaken, daarnaast was het ook belangrijk dat de maaltijd zich goed houdt tot op het bord van de consument. De prestaties werden beoordeeld door een driekoppige jury: Rudolph van Veen, culinair journaliste Wilma van Hoeven en Christ Manders, bekend van de CKO-Toffe Peer-toer.

De overige opdrachten waren het maken van een fruitgeschenk en een themapresentatie. Daniëls uit Bladel won op twee onderdelen, de meegebrachte roerbakmix en de themapresentatie. Het mooiste fruitgeschenk werd gemaakt door De Lange's Vitabron uit Zwartsluis en de beste vegetarische schotel door Bulters uit Haarlem. Zij ontvingen hiervoor een zilveren appel. Alle deelnemers aan de vakwedstrijden ontvingen overigens een mp3-speler aan een keycord met de tekst 'er zit nog muziek in agf'.

De ontlading was groot bij Henk en Lisette Daniëls en hun hele team nadat Dick Meulblok, voorzitter van Agf Detailhandel Nederland, de winnaar bekend maakte. © BON
Provincie:
Tag(s):