vrijdag, 23. september 2005 - 11:09

Beter orgasme met Yasmin®

Amsterdam

Onderzoek naar een anticonceptiepil met vernieuwde samenstelling heeft uitgewezen dat een lage dosis oestrogeen, gecombineerd met het progestagen drospirenon(Yasmin), het libido significant verhoogt. Vrouwen die deze pil gebruikten, ondervonden ook een verbeterd orgasme en hadden gemiddeld vaker geslachtsgemeenschap dan vrouwen van dezelfde leeftijd.

Dit alles blijkt uit een onderzoek dat gedaan is onderleiding van de Italiaanse gynaecoloog Caruso. Hieraan hebben 80 pilgebruiksters tussen de 19 en 31 jaar deelgenomen. Zij gebruikten een anticonceptiepil met een lichte dosering oestrogeen en 3 mg drospirenon (Yasmin®) en hielden in een dagboek hun seksuele ervaringen na 3, 6 en 9 maanden bij.

De verbeterde seksuele activiteit is volgens de onderzoekers met name te danken aan de effecten van het relatief nieuwe progestageen drospirenon. Dit progestageen zorgt er onder meer voor dat het lichaam minder vocht vasthoudt. Problemen met de vochthuishouding is een veelvoorkomende bijwerking van 'oude' anticonceptiepillen. Met een moderne anticonceptiepil als Yasmin vallen vrouwen zelfs iets af, verminderen PMS klachten zoals gespannen borsten, en verbetert ook de conditie van de huid. De Italiaanse onderzoekers stelden vast dat vrouwen zich met deze anticonceptiepil beter voelen en meer zin hebben in seks. ©BON
Categorie:
Tag(s):