dinsdag, 30. augustus 2005 - 21:11

Beveiliger opgesloten door actie

Utrecht

In een nachtelijke actie van zondag op maandag werden door geheel Nederland ruim dertig verschillende rechtbank-, kinderbeschermings- en advocatenkantoren gesloten. Peter Tromp, de woordvoerder van Fathers 4 Justice, deelde mee dat maandag bij de organisatie Fathers 4 Justice in de loop van de dag een wassende stroom berichten binnenkwam van gesloten rechtbanken, kinderbeschermingskantoren en kantoren van familierechtadvocaten.
<BR>Bij de Rechtbank Utrecht was er daarbij zelfs mogelijk sprake van, dat een veiligheidsbeambte in het rechtbankgebouw raakte ingesloten. Tromp deelde mee dat de activisten echter zeker niet de bedoeling hebben gehad om de veiligheidsbeambte in te sluiten. Het voorval was mogelijk het ongelukkige gevolg van het feit dat de veiligheidsbeambte tijdens het werk voor korte tijd in slaap was gevallen.

Bij aankomst op hun werk maandagmorgen, werden honderden werknemers van rechtbanken, kinderbeschermingskantoren en enkele advocatenkantoren geconfronteerd met de gevolgen van de afsluiting van hun werklocaties. Door op de toegangsdeuren van de werklocaties aangebrachte herdenkingsfoto’s werden zij daarbij herinnerd aan de 500.000 – van hun vaders en familie buitengesloten - scheidingskinderen die al aan het disfunctioneren van deze instanties ten slachtoffer vielen. ©BON - foto: Iwan van Dun
Provincie:
Tag(s):