zondag, 7. augustus 2005 - 19:09

Bezopen boel zo bij elkaar

Dordrecht

Alleen al dit weekend werden in de regio Zuid-Holland zeven rijbewijzen ingenomen door de politie. Alle bestuurders werden betrapt met een alcoholgehalte dat hoger ligt dan 570 ug/l, terwijl maximum 570 ug/l is toegestaan. Een 41-jarige vrouw uit Molenaarsgraaf is in haar woonplaats aangehouden en haar rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze met teveel drank ophad; 920 ug/l. Dit gold ook voor een een 41-jarige vrouw uit Numansdorp. Zij bleek veel te veel (985 ug/l)gedronken te hebben.

Een 34-jarige Duitser is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij zeer verkeersgevaarlijk gedrag getoond had. Getuigen belden hierop de politie die de man aanhielden. Gezien zijn gedrag op de snelweg en omdat hij iedere medewerking weigerde om het alcoholgehalte in zijn bloed vast te laten stellen, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Een 45-jarige man uit Papendrecht is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op de Volgerlandseweg in Numansdorp opvallend rijgedrag toonde. De man blies 600 ug/l en raakte ook zijn rijbewijs kwijt. Ook een 27-jarige man uit Dordrecht heeft zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. Toe de man ter plaatse blies, bleek hij een “F� (Fail) en werd direct aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man een alcoholgehalte had van 670 ug/l.

Een 28-jarige man uit Zwijndrecht is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij, onder invloed van alcohol, betrokken was bij een aanrijding op de kruising Houttuinen/Gelderse Kade in Dordrecht. Op het politiebureau bleek de man zoveel alcohol genuttigd te hebben, dat zijn rijbewijs ingevorderd werd. Een 23-jarige man uit Sliedrecht was de enige die wel gedronken had, maar zijn rijbewijs om een andere reden moest inleveren.

Een andere man reed met hoge snelheid over de Sportlaan in Sliedrecht. Dit werd gezien door agenten. Zij draaiden hun auto en reden achter de man aan. De 23-jarige bleef echter met hoge snelheid rijden. Op de Vierlinghstraat stopte hij zijn auto en rende een woning in. Hij negeerde hierbij de agenten die hem sommeerden te stoppen. Omdat er niet gereageerd werd op kloppen en bellen, werd besloten om een machtiging te vragen om de woning binnen te gaan. Met deze machtiging is de woning betreden en werd de 23-jarige aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Vanwege de hoge snelheid waarmee hij door de bebouwde kom gereden had (110 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan), moest hij zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):