woensdag, 7. september 2005 - 11:05

Bijtjunk zet tanden in politie-matras

Zwolle

Ze waren al wat gewend maar van het gedrag van een drugsverslaafde alcoholist keek de Zwolse politie raar op. De man werd gearresteerd en na zijn afvoering in een cel gestopt. Daar ging hij als een ware pitbull tekeer.

Oorzaak van alle commotie op het politiebureau was de arrestatie van een vriend van de bijtgrage junk. Nadat deze vriend door de Zwolse politie was gearresteerd, ging de drugsverslaafde over tot eigenhandig optreden. De 42-jarige man, bij de Zwolse politie geen onbekende, schold de agenten uit voor alles wat in hem opkwam. Ook ontstond er enig handgemeen waarna de man volledig door het lint ging. Buitenzinnig gedrag is de drugsverslaafde niet onbekend. Zo kreeg hij nog geld van een plaatsgenoot maar die betaalde niet. Het gevolg: de ramen van de schuldenaar werden door de schuldeiser ingegooid.

Toen de Zwollenaar na het laatste akkefietje in de cel werd vastgezet was zijn woede zo groot dat hij zijn tanden in het matras zette en flink van zich afbeet. De stukken vlogen in de politiecel rond. Voor zijn bijtact en voor het beledigen van de politie werd de dakloze junk door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf. Betaling van de aangerichte schade leek geen optie omdat de man een waslijst aan schulden zou hebben.

© BON/Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):