zondag, 16. oktober 2005 - 1:35

Bijzonder wielrenhuwelijk!

Zij is Anita Valen, oftewel de Leontien van Moorsel van Noorwegen. Hij is Gerrit de Vries, woonachtig in Zwolle, oud prof-wielrenner en reed maar liefst 8 keer de Tour de France. Ze trouwden zaterdag in Elburg. Een Noorse roddelbladjournaliste kwam er speciaal voor over vanuit Oslo. Alleen Blikopnieuws mocht de hele dag ook EXCLUSIEF! aanwezig zijn op dit bijzondere wielrenhuwelijk.

De trouwerij tussen Anita (36) en Gerrit (38) vond plaats in het romantische Elburg. Anita Valen is in Noorwegen nog populairder dan Leontien van Moorsel in Nederland. De Noorse pers is gek op haar om haar pittige uitspraken en soms is ze zo gek als een deur, het Noorse publiek bewondert haar om haar doorzettingsvermogen. Zij won verleden jaar nog brons op het WK in Verona, en in Noorwegen won ze zowat alles wat er maar te winnen valt. Momenteel fietst ze nog in team Vlaanderen maar volgend jaar wil ze stoppen, om dan naar Zwolle te verhuizen en voor het nieuwe gezin te zorgen, Anita heeft namelijk al twee kinderen uit een vorige relatie.

Gerrit reed in 1989 voor het eerst de Tour de France en zou dat maar liefst 8 keer doen. De hoogste klassering was de 34 ste plaats. Hij moest zeven jaar geleden gedwongen stoppen met profwielrennen na een harde valpartij. Toen ze beide rond de twintig waren hadden ze al kort iets met mekaar. 16 jaar later liepen ze elkaar weer tegen het wielrenlijf, maar nu sloeg de vonk definitief over. Het populairste roddelblad van Noorwegen met de naam ‘SE og Hør’ wilde geen moment van dit celebrity huwelijk missen en volgde de hele dag elke stap van het bruidspaar. Ze fietsten zelfs samen op een oude Hollandse omafiets van de kerk naar de feestzaal.

Tekst/foto’s: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):