maandag, 17. oktober 2005 - 18:18

Bleekemolen komt in actie in Estoril

De kans waarop Jeroen Bleekemolen had gehoopt, rijden tijdens een Grand Prix weekend, komt uit. De reserve-rijder van Team Nederland zal in de extra trainingssessie op de vrijdag in Estoril voor het eerst in de knaloranje A1GP-auto rijden tijdens een officieel raceweekeind.

Alle teams krijgen in Portugal twee extra sessies van 40 minuten tot hun beschikking om de auto's een shakedown te geven.

Alhoewel Bleekemolen wel in de tests voorafgaand aan het seizoen gereden heeft, heeft hij tot nu toe in de pitbox moeten zitten. Bleekemolen legt de lat voor zichzelf niet te hoog, door de situatie te relativeren: "Ik kan niet zeggen waar ik ongeveer zal staan ten opzichte van de concurrentie. De andere rijders kennen de auto een stuk beter dan ik en dat zal meespelen. Normaal gesproken ben ik een vlugge leerling en tijdens de tests ging het ook prima."

Bleekemolen zal Jos Verstappen ondersteunen met het zoeken naar de gewenste afstelling van de auto, legt hijzelf uit: "Ik hoop dat ik morgen een goede basisafstelling kan neerzetten voor de rest van het weekeind."

"Ik ken Estoril aardig goed, ik heb er namelijk vorig jaar gereden met DTM wat goed ging", zei Jeroen Bleekemolen, die afgelopen weekeind met de Benelux Racing League twee keer de overwinning pakte op Zandvoort.
Categorie:
Tag(s):