vrijdag, 9. september 2005 - 15:44

Bliksem slaat in composteerbult

Zuidwolde

De bliksem sloeg letterlijk in de grote composteerbult op het composteerterrein in het Drentse Zuidwolde. Vrijdagmiddag was de brandweer dan ook uren in touw om het vuur te doven. De brandweerkorpsen van Zuidwolde, Hoogeveen,Ruinen en Noordwijk zijn vrijdagochtend en een deel van de middag dan ook uren bezig geweest om een brand in een grote bult hooiopslag op het composteer terrein van de gemeente De Wolden te blussen.

De brandweer zette hierbij tankwagens met water en een waterkanon. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Bij de brandweer bestaan er vermoedens dat blikseminslag de brand zou kunnen hebben veroorzaakt. Voordat de brand namelijk werd gemeld trok er een onweersbui composteerterrein aan de N48 bij Zuidwolde.

Het composteerterrein is met hekken afgesloten en verboden gebied voor onbevoegden. Het is overigens niet de eerste keer dat op deze plaats brand uitbreekt. Vorig jaar brandde ook nog een groot deel van de hooi en ander composteerbaar materiaal af. Foto Harm Meter
Provincie:
Tag(s):