maandag, 8. augustus 2005 - 23:29

Bloedsporen op leren jas mogelijk van dader overval

Winterswijk

In het onderzoek naar de gewelddadige overval op de 64-jarige Winterswijkse antiquair op 11 juli j.l. is de recherche op zoek naar de eigenaar van een zwartlederen jas van het merk DONAR, maat 60. De jas is na de overval op de vluchtroute van de beide personen achtergelaten. Dat de jas van één van hen is, is overduidelijk te zien aan de aangetroffen bloedsporen op het kledingstuk.
<BR>Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk onderzoekt of er ook bloed van de overvaller op zit.

De politie heeft inmiddels een duidelijk beeld over de vluchtroute. Na hun vlucht via het dak van het appartementencomplex zijn de overvallers richting het Willinkplantsoen gevlucht. Of zij daar te voet verder zijn gevlucht of in een auto zijn verdwenen is nog onbekend.

Zoals al eerder werd vermeld is er duidelijk verschil in lengte tussen de twee overvallers. Getuigen spreken van 15 tot 20 cm en de jas moet dan ook aan de grootste toebehoren.

De politie heeft, gezien de gewelddadigheid van de overval, een groot rechercheteam op het onderzoek zitten. Inmiddels is bekend, dat het slachtoffer door de overval aan één oog blind is geraakt. Ook kan gemeld worden, dat de daders er zonder buit vandoor zijn gegaan.

Indien men weet wie de eigenaar van de jas is geweest, wordt men verzocht contact op te nemen met het rechercheteam in Winterswijk (0900 – 8844) of via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 – 7000.

© BON
Provincie:
Tag(s):