vrijdag, 11. november 2005 - 12:53

Bogarde verdiende miljoen per wedstrijd

Na een zoektocht van jaren naar een nieuwe werkgever, maakte Winston Bogarde deze week bekend dat hij zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen had gehangen. Het nieuws van het aangekondigde pensioen van de verdediger reikte zelfs tot over de grens. Reden voor de Engelse krant The Independent om het kostenplaatje van Bogarde ten tijde van zijn verblijf bij Chelsea eens onder de loep te nemen.

De krant berekende de kosten die Chelsea had aan de verdediger, die vier jaar voor de landskampioen uitkwam, en kwam tot een schokkende conclusie. Bogarde, die voor 40.000 pond per week zijn kunsten mocht vertonen bij The Blues, kwam mede door blessureleed in vier jaar tijd, maar twaalf keer uit voor Chelsea.

Met het geld dat hij in die vier jaar bij de Londenaren verdiende zou dat uitkomen op 693.333 pond per wedstrijd, iets meer dan een miljoen euro. Voor de vier van de twaalf wedstrijden die Bogarde in de basis stond, komt het bedrag zelfs neer op drie miljoen pond per gespeeld duel.

Volgens The Independent is Bogarde het levende bewijs van de hebzucht, die zich van spelers meester heeft gemaakt na het Bosman-arrest. De waanzin die clubs er toe drijft transfervrije spelers tegen grote bedragen aan te trekken, speelt volgens de krant ook een belangrijke rol.
Categorie:
Tag(s):