maandag, 8. augustus 2005 - 8:16

Boot in nood

Almere

De reddingsbrigades van Huizen en Naarden hebben zaterdagavond rond half acht een vijfkoppige bemanning van een voormalige viskotter gered. Ook de brandweer van Almere werd gealarmeerd en rukte uit voor eventuele assistentie.
<BR>
<BR>De kotter maakte water en lag tussen het fort eiland Pampus en Pampushaven bij Almere. De viskotter en de bemanning konden worden gered.

De reddingsbrigades van Huizen en Naarden zijn zaterdagavond omstreeks half acht gealarmeerd voor een zinkende kotter. De reddingsboten ‘de Gooier’ en de ‘Johanna Smidt’ vaarden hierop uit. Ter plaatse troffen zij een 10 meter lang houten viskotter aan met 5 opvarenden, twee volwassen en twee kinderen en één baby. De opvarenden van de kotter vertelden dat er 80 cm water stond in hun kotter. Zelf konden zij veel water lozen. Toen de reddingsboten arriveerden was het waterpeil gezakt tot 20 cm. De reddingsboten maakten vast langszij en inspecteerden de kotter. De redders konden op dat moment geen oorzaak vinden waardoor de boot water maakte. De reddingsboot ‘Johanna Smidt’ nam de bemanning van de kotter aanboord en bood hen een beschut onderdak aan in de reddingsboot. Vervolgens werd de kotter op sleep genomen door de ‘Johanna Smidt’ naar de jachthaven Marina Muiderzand te Almere. De reddingsboot ‘de Gooier’ maakte aan de achterkant van de kotter vast om de sleep af te remmen. Om kwart voor negen meerde de sleep zich af in de jachthaven Marina Muiderzand. De vermoedelijke oorzaak van het water maken moet volgens de redders gezocht worden in het houtendeel van de kotter dat boven de waterlijn ligt. Dit hout was uitgedroogd waardoor de golven die hier tegen aansloegen door het hout de boot binnen drongen. Kwart over negen keerden de reddingsboten weer terug naar station.

© Foto's: Brian Ponsioen.
Provincie:
Tag(s):