donderdag, 22. september 2005 - 12:12

Bos breekt lans voor Kalou

Wouter Bos heeft tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer een lans gebroken voor Salomon Kalou. Volgens de PvdA-leider moet de Ivoriaanse aanvaller van Feyenoord snel een Nederlands paspoort krijgen zodat hij uit kan komen voor het Nederlands elftal.

Bos gebruikte Kalou, en ook ex-Ajacied Nando Rafael, om aan te geven wat er kan gebeuren als het kabinet de stricte regels rondom naturalisatie zo streng blijft hanteren. Hij vreest dat Nederland door die houding talent en kennis verspeelt.

Rafael speelt inmiddels voor Hertha BSC en heeft ook al een Duits paspoort verkregen. Kalou hoopte voor de zomer al een Nederlands paspoort te verkrijgen, zodat hij mee had kunnen doen aan het WK-onder-20. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken vond echter dat Kalou niet in aanmerking kwam voor een versnelde procedure. Bos hoopt dat met Kalou niet hetzelfde gebeurt als met Rafael. "Met jaloezie zie ik hoe de voormalige van oorsprong Angolese Ajax-spits Nando rafael tegenwoordig voor het Duitse nationale elftal speelt omdat hij in Nederland geen paspoort kon krijgen.''

Kalou is inmiddels tegen de beslissing van minister Verdonk in beroep gegaan in de hoop met het nederlands elftal uit te kunnen komen op het WK 2006 in Duitsland.
Categorie:
Tag(s):