woensdag, 3. augustus 2005 - 8:56

Botendief opgehouden in sluis

Loosdrecht

De politie Gooi en Vechtstreek heeft dinsdagmorgen 2 augustus na een achtervolging van een uur een 36-jarige Italiaan aangehouden voor het stelen van een boot uit een haven in Loosdrecht.

Omstreeks 09.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er vanuit een haven aan de Oud-Loosdrechtsedijk een exclusieve sloep gestolen was en dat deze in de Mijndense Sluis nabij Loenen zou liggen. De sluiswachter hield de sloep met een verdachte ter plaatse vast door de sluis afgesloten te houden.

Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de man uit de boot op de kade stappen. Toen hij de agenten zag, sloeg hij op de vlucht. Hij negeerde daarbij het bevel om te stoppen en het feit dat agenten hem aan wilden houden.

Bij de achtervolging te voet kwam de man in het water in de sluis terecht. Hij wist de andere kant te bereiken voordat agenten bij hem waren en is er vervolgens opnieuw vandoor gegaan. De achtervolging ging verder via bossages, over een hek en door een moddersloot. Daarna verborg de man zich.

Een helikopter werd ingezet om de verdachte op te sporen. Ook werd de hulp ingeroepen van collega’s uit de regio Utrecht. Uiteindelijk vond een agent de verdachte omstreeks 10.15 uur in een bossage bij de Mijndensedijk in Loenen.

De verdachte, een 36-jarige man uit Caprino (Italië), is aangehouden en overgebracht naar bureau Hilversum. De sloep is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.
Provincie:
Tag(s):