zondag, 25. september 2005 - 15:53

Brandweer Bolsward 150 jaar

Bolsward

De Brandweer van Bolsward vierde zaterdag zijn 150 jarig bestaan. Voor belangstellenden waren er diverse activiteiten georganiseerd; zoals demonstraties, een optocht van brandweer- en hulpverleningsvoertuigen en een tentoonstelling om iedereen kennis te laten maken met de Brandweer van nu en 150 jaar geleden.

Op het busstation aan de Snekerstraat stonde diverse oude en nieuwe brandweervoertuigen en pompen afkomstig uit heel Nederland opgesteld. Ook andere hulpdiensten (politie en ambulance) waren hier vertegenwoordigd. Op het Broereplein werden diverse demo’s gehouden en er was een springkussen plus een spuitspel voor de kleintjes. Nabij het Hoog Bolwerk werd een duikdemonstratie gegeven door duikers van de brandweer Sneek.

Als afsluiting van de Open Dag was er om 17.00 uur het defilé, met alle toeters en bellen trokken alle voertuigen die op de Open Dag aanwezig waren geweest door de binnenstad.
Tot slot werd er voor de oud-brandweerlieden en de huidige korpsleden ’s avonds een brandweerreünie gehouden waarbij vele sterke verhalen en herinneringen werden aangehaald.©BON/foto's: Jaring Rispens
Provincie:
Tag(s):