woensdag, 29. juni 2005 - 22:50

Brazilië verdiende winnaar Confederations Cup

Brazilië heeft het in Duitsland georganiseerde Confederations Cup-toernooi gewonnen, door met ruime cijfers aardsrivaal Argentinië te verslaan in de Finale in het Waldstadion van Frankfurt.

Het werd uiteindelijk 4-1 voor de ploeg van Braziliaanse bondscoach Carlos Alberto Parreira.

Dat het een doelpuntrijk toernooi was, mag duidelijk zijn. Er werd maarliefst 56 keer gescoord in de 16 wedstrijden die het toernooi telt. Topscoorder van het toernooi was de Braziliaan Adriano, die welgeteld vijf keer het net wist te raken in vijf wedstrijden, waarmee hij John Aloisi (Australië), Michael Ballack (Duitsland) en Luciano Figueroa (Argentinië), die alledrie vier treffer op hun naam hebben staan, achter zich liet.

In de finale was de spits van het Italiaanse Internazionale goed voor twee doelpunten. In de 11e minuut al schreef hij de openingstreffer op zijn naam door snoeihard de bal langs de keeper te schieten.

De 2-0 werd gemaakt door AC Milan-aanvaller Kaka, die de bal van veraf in de rechterbovenhoek krulde.

Ronaldinho was de maker van het derde doelpunt. Hij tikte vlak na rust de bal binnen uit een voorzet van Cicinho.

Diezelfde Cicinho was ook weer betrokken bij het vierde en laatste doelpunt van Brazilië, waar hij zijn derde assist van de wedstrijd gaf. Wederom met een voorzet vanaf de rechter kant. Ditmaal echter was het Adriano die zijn tweede treffer van de dag binnenkopte.

De eer van Argentinië werd nog gered door Pablo Aimar, die knap een voorzet binnen wist te koppen.