zaterdag, 22. oktober 2005 - 18:57

Brazilië wint kwalificatie voor sprint-race

Zaterdagmiddag is de kwalificatie voor de sprint-race van de Portugese Grand Prix verreden op het circuit van Estoril, waar Nelson Piquet Junior namens het team van Brazilië zich toch weer van zijn beste kant liet zien. De Braziliaan zette de geel/groene bolide aan de kop van het veld, met de teams van Zwitserland en Frankrijk vlak achter hem.

Neel Jani deed zijn uiterste best namens het team van Zwitserland en kwam uiteindelijk, met een verschil van een halve seconde, uit op een mooie tweede plaats. Alexandre Premat, die de eerste en tweede vrije training nog wist te domineren, was uiteindelijk zeven tiende van een seconde langzamer dan Jani, waarmee hij een derde tijd reed. Plaats vier is voor Tsjechië, waar voormalig Formule 1-coureur Tomas Enge al het hele weekend goed bezig is.

De verrassing kan dan wellicht het team van Nederland genoemd worden, waar Jos Verstappen de oranje bolide naar een mooie vijfde plaats wist te rijden. In de eerste en tweede vrije training was hij rond plaats tien te vinden, maar vandaag lijkt alles mee te zitten met een vierde tijd in de ochtend en nu een vijfde tijd in de kwalificatie voor de sprintrace. Het is nu maar hopen dat de Limburger tijdens de sprintrace niet van de baan wordt gereden, wat in Engeland en Duitsland wel het geval was.

Opvallend is dat Nelson Piquet Junior besloot in de eerste vijftien minuten van de sessie geen competitieve tijd neer te zetten. In twee van de drie volgende sessies zette hij echter de snelste tijd neer en hiermee was zijn tweede pole van het seizoen een feit. Alleen in de derde sessie was de zoon van de voormalig wereldkampioen uit de Formule 1 niet de snelste waar hij Neel Jani van Zwitserland, Ananda Nikola van Indonesië en Tomas Enge van Tsjechië voor zich moest dulden. Team Ierland zal haar bolide achteraan moeten zetten, nadat Ralph Firman midden op de baan stil kwam te staan en hierdoor geen tijd wist te noteren.
Categorie:
Tag(s):