woensdag, 14. september 2005 - 18:34

Brief over Nicky Verstappen blijkt misverstand

Maastricht

De brief die meer duidelijkheid zou verschaffen over de dood van Nicky Verstappen blijkt niet te bestaan. De brief zou zijn aangetroffen bij een 32-jarige man uit Landgraaf die vorige week zelfmoord pleegde op de Brunsummerheide. Dit heeft de politie woensdag laten weten. Door een intern misverstand is naar de media toe de suggestie gewekt, dat er bij de man een brief was gevonden.

Wel werd er enkele weken geleden een brief in een flesje gevonden bij het monument voor Nicky Verstappen op de Brunssumerheide. In deze anonieme brief wordt ondermeer verwezen naar Mohammed B, maar staat niets vermeld over Nicky. De politie heeft het handschrift van de Landgravenaar en het handschrift van deze brief vergeleken en deze kwamen niet met elkaar overeen.

De man pleegde 400 meter verwijderd van het monument van Nicky Verstappen zelfmoord. De man wordt op geen enkele wijze door de politie in verband gebracht met de dood van de jongen uit Heibloem, laat woordvoerder Tans weten. Ook had hij geen afscheidsbrief bij zich. De politie betreurt deze gang van zaken.

© BON/Foto:John Peters
Provincie:
Tag(s):