zaterdag, 13. augustus 2005 - 16:09

Brug gedemonteerd voor SAIL

Amsterdam

De Jan Schaeferburg die de Piet Heinkade met het Java-eiland verbindt is zaterdag gedeeltelijk gedemonteerd om de grote zeilschepen die naar SAIL komen door te laten. Bij de bouw is al rekening gehouden met SAIL, zodat de architecten gezorgd hebben voor twee uitneembare middelste delen. In het Oostelijk havengebied wordt momenteel alles in gereedheid gebracht voor het evenement dat van 17 tot 22 augustus duurt.

Het loshalen van de brugdelen verliep niet geheel volgens plan. Sommige bouten zitten zo vastgeroest dat ze niet los willen en er lopen staaldraden langs de brug die niet in de bouwtekening staan. De werkzaamheden zullen nog de gehele zaterdag gaan duren.

Ook met de tijdelijke pontonbrug die de Levantkade met de Ertskade op Sporenburg verbindt zijn de nodige problemen. Het laatste ponton dat de brug compleet zou maken paste niet. Inmiddels is een nieuwe pontondeel onderweg naar Amsterdam dat maandagmorgen de brug compleet zal maken. Via deze brug blijft het Java-eiland toch toegankelijk voor hulpdiensten en voor bewoners met een toegangspas. © BON
Provincie:
Tag(s):