dinsdag, 9. augustus 2005 - 14:56

Brute overval met veel schade

Rhenen

Bij een overval op een SNS-bankfiliaal aan het Frederik van der Paltshof is dinsdag flink huisgehouden door een overvaller. De overval vond plaats rond 11.00 uur, waarbij de overvaller een 38-jarige man uit Rhenen het bankfiliaal overviel gewapend met een vuurwapen. Tijdens deze overval raakte de overvaller in gevecht met iemand binnen de bank. De overvaller loste tijdens deze worsteling een schot en vluchtte het bankgebouw uit.

Toen hij buiten kwam, dwong hij een vrouw die met haar auto in de straat reed tot stoppen. Hij kaapte haar auto en vluchtte vervolgens met hoge snelheid weg. Ter hoogte van de Stationsweg verloor de overvaller de macht over het stuur en sloeg met de auto over de kop.

De man wist opnieuw te ontkomen aan de inmiddels aanwezige politiemensen. Deze wisten de man rond 11.15 uur aan te houden. Tijdens deze vluchtpoging heeft de man een spoor van vernielingen achtergelaten. Zo werden er door de aanrijding vier voertuigen zwaar beschadigd. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

© BON / Foto's Menno Bausch
Provincie:
Tag(s):