donderdag, 2. juni 2005 - 16:48

Buitenlandse pers klaagt over Den Haag

Den Haag

De buitenlandse pers heeft bij de Rijksvoorlichtingsdienst geklaagd over de amateuristische assistentie van overheden in Den Haag. Volgens de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) konden een aantal buitenlandse journalisten hun werk niet naar behoren doen omdat ze door de politie werden tegen gewerkt. Woensdag was de gehele internationale pers neergestreken in de Hofstad om het verloop van het EU referendum te verslaan.

Een cameraploeg van de Amerikaanse zender CNBC kreeg een half uur voor de live-uitzending de opdracht de satellietwagen te verplaatsen van de plek voor de Tweede Kamer. Een ander alternatief werd het team niet gegeven. Vervolgens werd de ploeg van het kastje naar de muur gestuurd.

Later kreeg de ploeg van CNBC toestemming om in de Tweede Kamer te filmen, maar de bewaking vond de accreditatie van de cameraman onvoldoende, die toch een Nederlandse en Engelse perskaart had, en het filmen werd verboden. Ook een cameraploeg van de Deense zender TV2 ondervond problemen.

©BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):