dinsdag, 2. augustus 2005 - 11:28

CaD zet zendelingen in op Lowlands

Zwolle

In de strijd tegen het overmatige gebruik van alcohol en drugs heeft het CaD Zwolle een uniek wapen ingezet. Jongeren die tijdens het komende Lowlands festival andere jongeren op de gevaren van alcohol en drugs wijzen krijgen een vrijkaartje voor dit meerdaagse evenement. Geen betutteling, maar een nieuwe vorm van zendingswerk. Zo redeneert het Cad Zwolle

Volgens het Cad is het veel verstandiger om jongeren in hun eigen situatie te wijzen op de gevaren van alcohol en drugs. Maar dan niet belerend. Dus heeft het Cad Zwolle iets geheel nieuws in gedachten. Jongeren die zich willen inzetten voor de nieuwe campagne gaan gedurende drie dagen naar een speciaal trainingskamp in Ommen. Daar worden ze geleerd om door middel van een soort quiz andere jongeren te wijzen op de vele gevaren van overmatig genotsmiddelengebruik. Als startevenement kiest het Cad Zwolle voor het traditionele Lowlands festival in de polder. Daar worden de getrainde Cad-jongere met aardige quizvragen op pad gestuurd om andere festivalgangers op een ludieke en originele manier te ondervragen.

Ook tijdens de introductiedagen van het nieuwe schooljaar worden deze Cad zendelingen ingezet. Dat gaat wederom gepaard met allerlei leuke vragen waarmee ze de doelgroep willen bereiken. Het Cad Zwolle heeft goede verwachtingen van de nieuwe opzet om jongeren bewuster te maken van de vele gevaren van overmatig drank- en drugsgebruik. De ondervraagde jongeren krijgen als dank voor hun vrijwillige medewerking een gadget, oftewel een hebbedingetje.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):