maandag, 15. augustus 2005 - 17:18

Chauffeur touringcar 'verspeelt' geluk

De politie van Duiven heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een beschonken touringcarchauffeur van de weg gehaald op de A12.
<BR>Surveillerende agenten hadden de man rond kwart over één op de Didamseweg aangetroffen terwijl hij in een stilstaande auto zat.
<BR>Bij controle bleek de man, een 56-jarige Zevenaarder, gedronken te hebben. Aangezien de agenten de man niet hadden zien rijden kreeg hij alleen een rijverbod opgelegd.

Even later zagen de agenten de man in een touringcar rijden. De man reed de A12 op waarop de agenten de chauffeur wilden laten stoppen. Op stoptekens werd echter niet gereageerd. Met enige moeite wisten de agenten even later de hevig slingerende chauffeur tot stoppen te dwingen. De Zevenaarder werd vervolgens aangehouden en moest de ademanalyse ondergaan.

Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,71 (ruim drie maal de toegestane hoeveelheid). De man bleek zo dronken dat hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Later bekende de Zevenaarder onder invloed te hebben gereden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

© BON / archieffoto
Provincie:
Tag(s):