maandag, 17. januari 2005 - 17:34

'Come-Back' Ayaan Hirsi Ali

Den Haag

Dinsdagmiddag is Ayaan Hirsi Ali, na een periode van 75 dagen afwezig te zijn geweest, voor het eerst weer in de 2e Kamer verschenen. Na de moord op Theo van Gogh dook zij onder na een directe doodsdreiging aan haar adres. Deze doodsdreiging stond in de brief, die met een mes op de borst van van Gogh was geprikt.

Hirsi Ali werd sindsdien door de overheid in een zogenaamd 'safe house' ondergebracht.
Hirsi Ali arriveerde iets voor 9.30 uur op het Binnenhof in een geblindeerde Mercedes, waarna ze direct doorging naar Tweede Kamervoorzitter Weisglas. Ze zei het fijn te vinden weer terug te zijn. VVD-fractievoorzitter Van Aartsen sprak van een vreugdevolle en fantastische dag. Hirsi Ali woonde vandaag onder andere de fractievergadering van de VVD en de plenaire vergadering van de Kamer.

Weisglas zei na afloop een rustig, prettig en persoonlijk gesprek met zijn partijgenote te hebben gehad. Ze spraken onder meer over de manier waarop ze de laatste tien weken heeft doorgebracht.
De Kamervoorzitter heeft alle vertrouwen in een sterke terugkomst van Hirsi Ali. "Ze is een sterk en weerbaar persoon. Ze had en heeft overtuigingen."
In de middag gaf de politica een korte persconferentie n.a.v. haar terugkeer. Deze werd massaal bezocht door zowel de nationale als de internationale pers. Ayaan zei door te gaan met haar strijd tegen de radicale islam. Ze heeft de afgelopen tijd veel steun gehad van alle kanten. In het bijzonder noemde zij geraakt te zijn door de steun van de moeder van Theo van Gogh.

BON / archieffoto 30-11-02 FBF.NL
Provincie:
Tag(s):