dinsdag, 4. oktober 2005 - 16:51

Comfortmatrassen voor koeien

Zandhuizen

De actie voor nieuwe rubberen comfotmatrassen voor de 20 oudjes in koeienrusthuis 'De Leemweg' in Zandhuizen verloopt goed. De mattenactie startte enkele weken geleden. Eén mat kost 260 euro, er is dus ruim 5200 euro nodig voor de aanpassing van de stal voor de oudere dieren. Die hebben nu weinig comfort op de betonnen stalvloer, glijden uit en krijgen doorligplekken. Er is inmiddels 3000 euro van de benodigde 5200 euro binnen.

Dierenbescherming afdeling Leeuwarden was de eerste gulle gever en schonk spontaan 1.000 euro. Een mevrouw doneerde maar liefst 750 euro. ´Die laatste 2200 euro moet toch ook lukken´, aldus Jonker, die via een artikel in Trouw van de actie hoorde.

Ds. Madeleine Jonker uit Arnhem van de kleine vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB Heuvelrug in Doorn organiseerde een tekenwedstrijd voor kinderen, vond beeldhouwer Tjaard Hoogenraad uit Doorn bereid een bronzen beeldje beschikbaar te stellen (dit wordt verloot onder donateurs die meer dan 7,50 euro overmaken voor de koeien) en maakte een speciale link voor de koeien op de website. Hier is tot nu toe 500 euro bijeengesprokkeld.

De doelstelling van de ‘Leemweg’ is koeien, kalfjes en stieren op te vangen, te verzorgen en ze een rustige oude dag te gunnen. En tevens wil zij een signaal afgeven naar de maatschappij. Want koeien zijn meer dan melk- en vleesmachines en verdienen een koevriendelijke behandeling. ©BON/foto: FBF
Provincie:
Tag(s):