dinsdag, 20. september 2005 - 8:58

Containerschip vlotgetrokken

Westerschelde

Het containerschip dat dinsdagochtend vastliep in de Westerschelde, is rond 17.30 weer vlot getrokken. Met behulp van 14 sleepboten enkele duwbakken en kranen, lukte de bergers het om het schip van het zand los te krijgen. Vervolgens is het schip naar de Sloehaven in Vlissingen afgesleept.

Het schip, de Quat Forwarded, strandde rond vijf uur bij hoogwater in de Westerschelde bij Perkpolder. Het was van Londen op weg naar de haven van Antwerpen. Aan boord van het ruim 270 meter grote vaartuig, dat onder de vlag van Qatar vaart, bevinden zich bijna 2000 containers. Ongeveer 200 containers bevatten gevaarlijke stoffen. Dit heeft de gemeente Hulst laten weten.

Rond 11.30 uur begon het schip scheuren te vertonen, waardoor begon het schip stookolie te lekken. Overige scheepvaart op de Westerschelde werd stilgelegd. De scheepvaart zal weer worden hervat als de bergingsoperatie is afgerond.

De gemeente heeft voorzorgsmaatregelen genomen ivm met de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Voor de bevolking is een informatienummer opengesteld: 0114-389270.

© BON Jean-Pierre Geusens / Foto's:Robin Zegers
Provincie:
Tag(s):