maandag, 12. september 2005 - 10:58

Cuba kopje te groot voor sterk Oranje

Rotterdam

Zondagmiddag speelde Nederlands honkbalteam zijn laatste poulewedstrijd te 24-voudig Wereldkampioen Cuba. Beide teams hebben zich al geplaatst voor de kwartfinale, maar deze wedstrijd zal uitwijzen wie 1 en 2 in Poule A zal worden. Cuba versloeg Nederland met 1-3.

Het niveauverschil tussen beide teams was tijdens de gehele wedstrijd zeer klein. Startende werper Patrick Beljaards niet verhinderen dat Cuba in de tweede inning door een homerun van Eriel Sánchez op een 0-1 voorsprong kwam.

In het vervolg van de wedstrijd kwamen nog twee Cubaanse honklopers over de thuisplaat. Het enige plaagstootje dat Nederland de Cubanen kon geven was een homerun van Ivanon Coffie die in de achtste inning in het rechtsveld over het hek verdween.

Nederland heeft eerst twee rustdagen voordat het zijn kwartfinale moet spelen. Oranje speelt dan tegen de nummer 3 uit Poule B. Poulewinnaar Cuba zal uitkomen tegen de Verenigde Staten. Maandag zal de tegenstander van Nederland worden bepaald wanneer Nicaragua en Puerto Rico hun laatste poulewedstrijd spelen.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):