dinsdag, 9. augustus 2005 - 13:40

De Ridder kwaad op Ajax

Daniël de Ridder heeft in Het Parool zijn teleurstelling geuit over Ajax. Gisteren kreeg de rechtsbuiten te horen dat hij de Amsterdamse club mag verlaten, terwijl vorige maand drie geïnteresseerde clubs nog te horen kregen dat de 21-jarige speler moest blijven.

De Ridder had aan het begin van dit seizoen al aangegeven de club te willen verlaten. Nu laat de Amsterdamse club hem alsnog gaan, maar dat is volgens de aanvaller een beetje laat. "Ik had al weg kunnen zijn. Ik neem Ajax dit kwalijk. Het is nu nog maar de vraag of ik weg kom. De meeste clubs hebben hun selectie voor het seizoen nu wel rond", legt De Ridder zijn frustraties uit.

Technisch directeur van Ajax Martin van Geel in een reactie: "Zijn contract moet afgekocht worden, maar we zullen met hem meedenken. En als er geen club komt, blijft hij gewoon welkom bij Ajax. We respecteren elk contract."

Wil De Ridder vertrekken naar een buitenlandse club, dan heeft hij nog tot 31 augustus. Dan sluit de internationale transfermarkt. Na die datum kan de rechtsbuiten, met goedkeuring van de KNVB, wel nog verkassen naar een club in Nederland. Daarna kan De Ridder nog wel binnen Nederland verkocht worden.
Categorie:
Tag(s):