donderdag, 6. oktober 2005 - 11:06

De zaak Pongs zit vast

Landgraaf 30 juli 2004. De Limburgse stad werd opgeschrikt door een misdrijf waarbij Isabella van den Eijnden-Pongs om het leven was gebracht met een groot aantal messteken. Haar stoffelijk overschot werd gevonden omstreeks 20.00u in brillenspeciaalzaak ‘Isabella Optiek’.Er startte een onderzoek naar de zaak waarbij een gehandicapte man werd opgepakt die aanvankelijk verdacht werd van de moord. Uit technisch onderzoek bleek dat deze man onschuldig was en hij werd weer vrijgelaten.

Maastricht 6 oktober 2005. Meer dan een jaar heeft er onder-zoek plaats gevonden naar de moord. Het resultaat was negatief. De dader loopt nog steeds vrij rond. Alle onder-zoeken hebben niet tot het gewenste resultaat geleidt. Tijdens het onderzoek werd er DNA gevonden en dit is van een man van West-Europese afkomst, aldus Officier van Justitie Chaira Ament. Uit een daderprofiel blijkt dat er een verdachte gezocht moet worden binnen de relatiekring van het slachtoffer.

De 185 personen worden op 10 oktober telefonisch benaderd om vrijwillig DNA af te staan.. Het gaat hier om mannelijke personen die tijdens de dag van de moord in de gelegenheid waren om de daad te plegen. Mannen die een zakelijke/-persoonlijke band hadden met het slachtoffer. 27, 28 en 29 oktober zal het onderzoek plaats vinden.

Mocht het DNA-onderzoek niets opleveren, dan wordt de zaak stopgezet totdat er weer nieuwe informatie is.

© BON Tekst/foto’s: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):