maandag, 19. september 2005 - 17:02

Deschamps stapt op bij Monaco

Didier Deschamps is opgestapt als trainer van AS Monaco. De coach van de tegenstander van Willem II in de UEFA Cup trok zijn conclussies na afloop van de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Stade Rennes, waardoor de Monegasken afgleden naar de vijftiende plaats in de Franse Ligue 1.

Na zeven speelronden sprokkelde Monaco slechts zeven puntjes bij elkaar. Vanochtend bood de 103-voudig international zijn ontslag aan en de clubleiding van de roodwitten besloot de beslissing van de trainer te respecteren.

Deschamps trad in de zomer van 2001 in dienst bij AS Monaco, dat destijds in een zwaar vaarwater zat. Hij kreeg de tijd om aan elftal te bouwen en deed dat met verve. Deschamps kende grote succesen als trainer van de Franse topclub. De laatste drie jaargangen eindigden de Monegasken steevast in de nationale top-3 en in het seizoen '03/'04 leidde de oud-wereldkampioen zijn ploeg zelfs tot in de finale van de Champions League. Op 26 mei 2004 bleek FC Porto in de Arena Auf Schalke echter een maatje te groot (0-3).

Het succes eiste echter ook zijn tol. Sterspelers Fernando Morientes (nu FC Liverpool), Ludovic Giuly (FC Barcelona), Dado Prso (Glasgow Rangers) en Jérôme Rothen (Paris SG) verlieten de club nog diezelfde zomer en daarmee werd het verval van Monaco ingezet.
Categorie:
Tag(s):