dinsdag, 15. februari 2005 - 12:37

Dierenbeul op heterdaad betrapt

Delden

De politie heeft afgelopen zondag een man betrapt die een drachtige pony een voorwerp in zijn geslachtsdeel stak. De politie is er vrijwel zeker van niet de hoofddader te pakken te hebben die al jaren verantwoordelijk is voor de vele mishandelingen van pony's en paarden, maar is nog wel aan het onderzoeken wat de man nog meer op zijn kerfstok heeft.

Een ooggetuige zag zondag dat de man zich verdacht ophield bij de pony en waarschuwde de politie. Die betrapte de man vrijwel op heterdaad. De man is met een voorwerp met daaromheen schrikdraad tot de baarmoederhals binnengedrongen, met de pony gaat het redelijk. Veel mensen in Twente en omgeving zijn nog steeds alert op mensen die zich verdacht gedragen in de buurt van weilanden met dieren. De laatste jaren zijn diverse pony's, paarden en ook schapen het slachtoffer geworden van de Twentse dierenbeul.

Henk ten Napel van de 'stichting zinloos geweld tegen dieren' is ervan overtuigd de dierenbeul op de hielen te zitten. Hij heeft met vele vrijwilligers nachten staan te posten bij weilanden waar de dader toe zou kunnen slaan. De aangehouden man verklaarde in een roes van alcohol tot zijn daad te zijn gekomen. Hij moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.
© BON/tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):