donderdag, 11. augustus 2005 - 11:08

Dodelijk spelletje voor Koreaan

Er wordt vaak gezegd dat teveel spellen spelen niet goed is voor de gezondheid. Echter is er nooit voor gewaarschuwd dat je er dood aan kan gaan! Voor een 28 jaar oude Zuid-Koreaan is het 50 uur aaneengesloten spelen van Starcraft fataal geworden. Zijn overlijden is mede te wijten aan de weinig pauzes tussen het spelen door en het te weinig eten en drinken.

In Zuid-Korea zijn computerspellen extreem populair mede doordat het land beschikt over een zeer uitgebreid en kwalitatief goede breedband internet netwerk. Als je in Zuid-Korea goed bent in computerspellen dan wordt je door iedereen gezien alsof je een prof sporter bent. Sponsoren hebben voor de beste spelers zelfs 100000 dollar per jaar over! Het is dan ook niet zo vreemd als je hoort dat ruim 30% van de Zuid-Koreaanse bevolking geregistreerd staat voor computerspellen.

Om zo'n goede speler te worden is echter veel oefening nodig. In Zuid-Korea is er uit een onderzoek gebleken dat de meeste spelers ruim 10 tot 15 uur per dag achter de computer zit om spellen te spelen. Vier van de onderzochte groep mensen haalden zelfs de 80 uur per week!

Het is van geluk spreken dat dit het eerste bekende geval is in Zuid-Korea. Men vraagt zich dan ook af of dit geen toeval is geweest.

© BON/Foto: Blizzard Entertainment
Categorie:
Tag(s):