donderdag, 22. september 2005 - 12:30

Dood miljonair blijft mysterie

Helmond

De dood van de Helmondse miljonair 14 mei jongsleden blijft een mysterie. De alleenwonende 38-jarige miljonair werd dood aangetroffen. Hij was, zo constateerde een arts, overleden aan een combinatie van methadon en een overdosis heroïne. Ook had hij een vuilniszak over zijn hoofd. Het ging hier hoogstwaarschijnlijk om zelfmoord. Justitie gaat er echter vanuit dat de man vermoord is, of dat er euthanasie is gepleegd. Zo werd vermeld in een artikel van het Eindhovensdagblad.

De dood van de Helmonder kwam niet onverwachts zeggen reacties uit de buurt. De man had namelijk allang een doodswens. Hij leed aan ernstige dwangneuroses en depressies en was vaak zeer angstig. Hij had contact gehad met Stichting De Einder over de vraag op welke manier hij een einde aan zijn leven zou kunnen maken. Eerder het jaar deed hij al een zelfmoordpoging met een combinatie van pillen.

Drie dagen later, op 17 mei, werd de dood van de Helmonder pas verdacht, toen een 40-jarige beruchte Eindhovense verslaafde naar de politie belde. Die meldde dat hij op verzoek heroïne had geleverd aan twee mannen van wie er een dood zou willen. Maar de verslaafde zei twijfels te hebben over die ’doodswens’ en vermoedde dat het om moord ging.

Gisteren stonden de twee verdachten: een 48-jarige Helmonder, en een 40-jarige Eindhovenaar die de heroïne geleverd heeft, terecht bij de Bossche rechtbank.
Provincie:
Tag(s):