vrijdag, 19. augustus 2005 - 19:07

Doornbos en Albers hebben goede dag

Robert Doornbos is de eerste Turkse Grand Prix ooit sterk begonnen. In de eerste sessie, die toegewijd wordt aan het leren van de baan, kampte de Minardi coureur met een technisch mankement. De tweede training was echter een stuk positiever en gaf hij twee Minardi's en twee Jordan's het nakijken.

De eerste sessie was echter niet beroerd. De tijd van Doornbos was slechts twee duizendste langzamer dan de man voor hem. Doornbos' snelste tijd van de vrijdag was een 1:30.628, zo'n vijf seconden trager dan de snelste man; Pedro de la Rosa.

De Rotterdammer die slechts twee Grand Prix' op zijn naam heeft staan reageerde na afloop van de trainingen: "Het voelt top om na drie weken eindelijk weer in de auto te stappen voor een GP. Ik heb al veel geoefend op de Playstation maar in het echt is de baan nog veel indrukwekkender! De eerste paar bochten lijken op die van in Brazilië en bocht acht bijvoorbeeld is prachtig. Als je de ronde begint kijk je telkens uit naar een paar bochten. Ik ben het team erg dankbaar, ze hebben namelijk keihard gewerkt vanochtend toen ik een probleem met de versnellingsbak had. Ik hoop dat ik al de pech achter de rug heb en een goed weekend kan hebben."

Net als teamgenoot Robert Doornbos, had ook Christijan Albers een prima eerste dag in Istanboel. Albers had een probleemloze dag, op wat foutjes na, echter overkomt dit de besten bij het leren van een nieuw circuit.

"De eerste sessie was aardig goed", vertelde Albers. "De snelheid was er vanaf het begin, en daar ben ik dan ook erg blij mee. De tweede sessie was ook best goed maar we hadden andere banden gemonteerd wat niet geheel positief uitwerkte. Ik kreeg gewoon het maximum niet uit de banden, door verkeer en wat foutjes. We hebben zeker geleerd van vandaag, en we zullen de vandaag verzamelde informatie analyseren om vervolgens een geschikte strategie te bedenken."

In de eerste vrije training was de Larenaar nipt sneller dan Doornbos, de twee stonden echter wel achteraan. De tweede sessie moest Albers teamgenoot Doornbos voor laten, maar liet wel Karthikeyan, Toccacelo en Kiesa achter zich.
Categorie:
Tag(s):