vrijdag, 19. augustus 2005 - 9:39

Doornbos onder de indruk van circuit Istanbul

De coureurs zijn inmiddels gearriveerd in Turkije bij het circuit in Istanbul. Er werden vrijwel geen negatieve woorden gebruikt bij de omschrijving van de gloednieuwe baan. Zo was ook de Nederlander Robert Doornbos onder de indruk van het Turkse circuit.

"Het circuit ziet er goed uit", zei de Rotterdammer. "We hebben een rondje over het circuit gelopen - zoals we bij elk nieuw circuit doen - en ik was nogal onder de indruk van de hoogteverschillen die het circuit kent. Op de Playstation merk je dit niet maar in mijn ogen belooft dit veel plezier. Ik kan niet wachten om de baan op te gaan morgen."

Titelpretendent Fernando Alonso deelde de gevoelens van Doornbos, en voegt toe: "Ik vind, net als iedereen, het circuit erg indrukwekkend. Niet alleen de faciliteiten in de paddock. Ik denk dat het circuit een tikkeltje anders is dan de andere nieuwe circuits, die we de afgelopen jaren hebben leren kennen zoals Bahrein en China."

Ten slotte was daar nog Christian Klien die uitkijkt naar de start van het weekend, op het door Herman Tilke ontworpen circuit. "Ik vind het circuit erg interessant. Het is heel anders dan andere circuits, veel ge-op en neer en een aantal blinde bochten. Ik heb twee rondjes over de baan gedaan en ik denk dat ik deze middag er nog wel een moet doen want het is een moeilijke baan vermoed ik."
Categorie:
Tag(s):