maandag, 22. augustus 2005 - 18:54

Dronken ‘stuntman’ veroorzaakt aanrijding

Barneveld

De politie heeft zondagavond een 20-jarige man uit Barneveld in die plaats aangehouden nadat hij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. Rond 20.30 uur veroorzaakte de man met zijn voertuig een ongeval op de Stoutenberglaan.

Volgens getuigenverklaringen en aangetroffen sporen op het wegdek zou de Barnevelder tot twee keer toe met zijn wagen pirouettes hebben gedraaid. Bij de tweede keer ging het mis: een man uit Achterveld, die met zijn bestelwagen achterop kwam rijden, zag zich geconfronteerd met de Barnevelder die plotseling het stuur omgooide. De Achtervelder kon daarvoor niet meer remmen en botste op de wagen van de jongeman. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Barneveldse automobilist en hielden hem aan. Bij de man werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,78 (anderhalf keer de norm).

Alcoholgebruik in combinatie met het rijgedrag en een ongeval waren voor de politie reden om het rijbewijs van de Barnevelder in te vorderen. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):