woensdag, 19. oktober 2005 - 14:57

Dronken gijzelnemer dreigt machinist met explosieven

Roosendaal

Een 46-jarige inwoner van Oudenbosch heeft woensdag om 12.45 uur de machinist van de stoptrein Vlissingen – Amsterdam korte tijd gegijzeld. De man, die in eerste instantie een overspannen indruk maakt, is door de Spoorwegpolitie Roosendaal aangehouden en in samenwerking met de regiopolitie Midden- en West Brabant overgebracht naar het politiebureau, laat het Korps Landelijke Politiediensten weten.

De man drong tijdens de rit de machinistencabine binnen en meldde dat hij een schaar en explosieven bij zich had. Hij dwong de machinist kort voor station Roosendaal de trein tot stilstand te brengen. Kort voor 13.00 uur liep de trein toch het station van Roosendaal binnen. De Spoorwegpolitie had het station inmiddels laten ontruimen. De ongeveer 200 passagiers verlieten onder begeleiding van treinpersoneel de rijtuigen.
<BR>
<BR>De Spoorwegpolitie kon de gijzelnemer, die zich inmiddels buiten de trein ophield, aanhouden. De man was onder invloed van alcohol en had geen explosieven bij zich. In de trein zijn ook geen explosieven aangetroffen. De man is voor nader verhoor ingesloten. De machinist en het treinpersoneel zijn met de schrik vrijgekomen en opgevangen door leidinggevenden van de NS.
<BR>
<BR>Foto: FBF.NL
Provincie:
Tag(s):