vrijdag, 9. september 2005 - 22:56

Droom RKC gaat door

RKC is na vanavond in ieder geval voorlopig de koning van Brabant, de kleinste club gaat aan de leiding. Na de wedstrijd tegen Roda JC (2-0) mag RKC zich minimaal een dag koploper noemen met de maximumscore uit vier wedstrijden.

Feyenoord heeft de tandem met de 2 K's, Kuijt en Kalou. Bij RKC matchen de voorletters dan misschien niet zo lekker, maar Martens en Hoogendorp waren wel hèt duo van de avond.

De eerste goal bereidde de Belg voor en kon Hoogendorp inkoppen. De tweede goal kwam uit een vrije trap van Hoogendorp, die door Martens werd binnengekopt. De Limburgers gingen nog in discussie of de bal wel over de lijn was, maar dit was duidelijk wel het geval. Dat had gelukkig de grensrechter ook gezien.

Tot twee keer toe scoorde RKC eigenlijk op het moment dat de ploeg van Adrie Koster weer wat terug werd geduwd door het aanvallende spel van Roda JC. In de eerste helft gold voor de Waalwijkers echt, één kans één goal. Roda had veel balbezit, maar deed er weinig mee. Het vertrek van Koné betekent duidelijk een verlies aan creativiteit, dat werd vandaag wel duidelijk.

Leuk om te zien waren de duels tussen de gebroeders Van Dijk. De één stond in de basis bij de Limburgers, de ander kwam er pas in de tweede helft in. De scheidsrechter liet het oogluikend toe. Rick Hoogendorp gaat met vier goals uit vier wedstrijden aan kop op de topscorerslijst, samen met Shota Arveladze van AZ. Maar die krijgt dit weekend nog de kans tegen RBC zijn gemiddelde op te krikken. De feitjes aan Roda-kant zijn wat minder leuk. Van de eerste vier competitiewedstrijden verloor Roda er drie.