zaterdag, 10. september 2005 - 13:47

'Dubieuze catacombe rol Kruys'

Volgens FC Eindhoven-doelman Jelle ten Rouwelaar heeft ook De Graafschap-trainer Gert Kruys zich na afloop van de wedstrijd (2-1 winst voor de Superboeren, red.) misdragen in de kleedkamer.

"Ik liep naar binnen en zag Kalezic een rechtse directe aan Björn Smits uitdelen. Met gebalde vuist, ja. Daarop reageerden wij natuurlijk, omdat het om onze speler ging. Gert Kruys werd helemaal gek en greep onze aanvoerder Richard van Gils bij de keel. Björn zei dat hij niets gezegd had. Ik hoorde alleen dat Kalezic tijdens zijn invalbeurt door de eigen supporters werd uitgefloten. Maar wat Kruys deed kan niet. Een trainer hoort boven de groep te staan en niet mee te doen."

De verhalen van Ten Rouwelaar worden door een andere teamgenoot bevestigd. "Kalezic had een elleboog gekregen en ging verhaal halen", aldus de speler die anoniem wenst te blijven. "Als Kruys beweert dat hij de boel aan het sussen was, dan deed hij dat wel op een heel fanatieke manier."

De oefenmeester zelf geeft de volgende verklaring: "Als vijftien spelers van FC Eindhoven in óns eigen stadion achter een speler aangaan, dan zie ik het als mijn taak om ervoor te springen. Ik zal nooit een speler van ons laten slaan. Alles wat ik deed, was met de intentie om de boel te ontzetten. Nee, ik had geen bloedneus, dat was ook te zien op de persconferentie, maar in de drukte loop je wel eens ergens tegenaan", besluit de coach.

FC Eindhoven gaat over de hele kwestie een brief schrijven naar de KNVB. De Graafschap wacht alles even rustig af. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Categorie:
Tag(s):