woensdag, 14. september 2005 - 10:59

Duel met Willem II cruciaal voor Deschamps

Voor Didier Deschamps, trainer van AS Monaco, staat er donderdagavond heel wat op het spel. De Fransen spelen dan thuis in het eigen Stade Louis II tegen Willem II en alleen met de volle winst op de Brabanders zal zijn positie niet verder onder druk komen te staan.

Deschamps ligt onder vuur in het rijke belastingparadijs. De voormalig wereldkampioen bereikte in het seizoen 2003/2004 nog de finale van de Champions League met Monaco (2-0 verlies tegen FC Porto), maar sindsdien is het bergafwaarts gegaan met de club. Dit seizoen is het verval helemaal pijnlijk zichtbaar. De Monegasken wereden in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Real Betis Sevilla en mistten daardoor deelname aan het lucratieve kampioenenbal.

En ook in de Franse competitie verloopt het dit seizoen ronduit stroef voor AS Monaco. Dit weekend verloor de club uit het ministaatje met 2-1 van kampioen Olympique Lyon en de club is na zes speelronden afgezakt naar een beschamende twaalfde plek op de ranglijst. Deschamps: ,,Natuurlijk ben ik niet tevreden over de prestaties en de vorm van het team op dit moment. De waarheid is echter dat Monaco een goede club in de Franse Ligue is, maar niet langer een topclub. Daarvoor zijn twee redenen: het gebrek aan financiële middelen en slechte resultaten.

Ook is de spelersgroep niet meer wat het geweest is. "Na het bereiken van de finale van de Champions League-finale was het mijn ambitie om de club op een dergerlijk niveau te houden. Maar veel belangrijke spelers, zoals Ludovic Giuly, vertrokken. We hebben dat geprobeerd op te vangen door goede spelers als Djibril Cisse en Milan Baros te huren, maar die hadden geen interesse om voor ons te komen spelen."
Categorie:
Tag(s):