vrijdag, 4. maart 2005 - 16:58

Eerste rit Thalys van Brussel naar Maastricht, 20 minuten vertraagd

De Internationale Ronde Tafel 179 Maastricht bracht de hogesnelheidstrein op 4 maart naar Maastricht. Dit initiatief werd ondersteund door de gouverneur van de provincie Limburg, baron van Voorst tot Voorst en de burgemeester van Maastricht, Gerd Leers.

Het gaat om de eerste rechtstreekse hogesnelheidsrit van Brussel naar Maastricht. Limburg en Maastricht vinden het belangrijk om aansluiting te krijgen op de hogesnelheidslijn waarvan ook Luik deel uitmaakt. Het Europese samenwerkingsproject High Speed Train Connect laat de verschillende regio’s in het noordwesten van Europa beter aansluiten op het hoofdnet van hogesnelheidstreinen.

In de trein bevonden zich internationale zakenmensen, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, ambassades en Europese, (inter)nationale en regionale politici waaronder burgemeester Leers van Maastricht en depute Vestjens.

Doordat de bussen met genodigden te laat in Brussel aankwamen, ontstond er een vertraging van 20 minuten zodat de trein pas om 14:00u aankwam in Maastricht.

Het gezelschap vervolgde de reis naar The European Fine Art and Antiques Fair Maastricht (TEFAF).
Aansluitend was er een ontvangst met dinerbuffet op het stadhuis met lancering van de website www.tgvmaastricht.com .

De rit was voorlopig eenmalig maar er wordt aan gewerkt om zowel van Nederlandse als Belgische zijde een permanente hoge snelheidstrein (HTS) op het traject van Luik naar Maastricht te realiseren.

© BON tekst/foto's Jean-Pierre Geusens - John Peters
Provincie:
Tag(s):