zondag, 2. oktober 2005 - 14:44

'Eierwekker op wielen'

Nissan presenteert op de Tokyo Motor Show een wel heel bijzondere conceptcar, de Pivo. De ´cabine´ van de Pivo kan 360 graden draaien en in- en uitparkeren wordt daarmee vergemakkelijk. Parkeerschades behoren tot het verleden met deze Nissan Pivo. De cabine van de auto kan 360 graden draaien waardoor je altijd het juiste zicht hebt. Wil je achteruit inparkeren dan draai je gewoon de cabine 180 graden rond en hoef je dus niet over je schouder naar achteren te kijken. De driepersoons Pivo is zeer compact wat ook bevorderlijk is voor parkeermanoeuvres en rijden in stadsverkeer.

Geen spiegels
Spiegels ontbreken op de Pivo. Daarvoor in de plaats heeft Nissan camera´s en monitoren gemonteerd. Op de A-stijlen zijn TFT-schermpjes gemonteerd die het beeld rondom de auto weergeven. Om je handen aan het stuur te houden is het stuur voorzien van alle noodzakelijke bedieningselementen voor bijvoorbeeld het navigatiesysteem en de radio.

Elektromotor
De Pivo wordt aangedreven door een elektromotor. De Lithium-Ion accu´s zorgen voor de energie. Dankzij deze elektromotor stoot de Pivo geen schadelijke uitlaatgassen uit. Het is een volledig milieuvriendelijke auto.
Categorie:
Tag(s):