woensdag, 23. maart 2005 - 0:04

Eindelijk rust in Dishoek

Dishoek

Oplettende burgers alarmeerden de politie toen ze lawaai hoorden in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart in Dishoek. De politie trof drie jongens aan. Twee 17-jarigen uit de gemeente Veere en een 16-jarige inwoner van Breda. Alle drie zijn ze verantwoordelijk voor een groot aantal vernielingen in Dishoek, die in de nachtelijke uren plaats-vonden. Deze bestonden o.a. uit vernielingen aan machines tijdens de aanleg van de nieuwe rondweg in Koudekerke.

Tweemaal werden bij een bedrijf vernielingen aangericht aan landbouwvoertuigen en machines. In Dishoek was het de beurt aan tuinhekken en brievenbussen. Een in aanbouw zijnde woning kreeg diverse maal bezoek van het drietal en een aantal zomerwoningen in de winterstalling werden vernield. Tot slot werd er nog ingebroken in een strandtent en werden beledigende leuzen op het rijwielpad in Dishoek geverfd, aldus een woordvoerder van de politie.

De jongens hebben bekend dat ze tussen juli 2004 en afgelopen vrijdag op zaterdag, vernielingen hebben aangericht. De schatting van de schade is tussen de 30.000 en 50.000 euro. Tegen de jongens wordt proces verbaal opgemaakt.

© BON
Provincie:
Tag(s):