maandag, 22. augustus 2005 - 21:52

Elf aanhoudingen na schietpartij

Den Haag

Vijf mensen zijn zondagavond in de Haagse binnenstad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij. Bij de schietpartij in de Gabriel Metsusstraat raakte niemand gewond.

Na de schietpartij in de Haagse Schilderswijk werd een vermeende dader aangewezen door omstanders. Toen politiemensen deze man arresteerden, trachtte een aantal omstanders dit te verhinderen. In de schermutseling die hierop volgde, raakte een politieman licht gewond. Nog eens vijf mensen werden aangehouden wegens verzet tegen de politie, een zesde wegens belediging. De in totaal elf verdachten zitten momenteel op verschillende politiebureaus.

Onderzoek door de recherche zal moeten uitwijzen wat de aanleiding en toedracht van de schietpartij waren en welke rol de vijf verdachten hierin hebben gehad.

Bij een eerste onderzoek is een handvuurwapen aangetroffen. Het Openbaar Ministerie (OM) verrichtte maandagavond in opdracht van de rechter-commissaris zoeking in een aantal panden in de Gabriel Metsusstraat.

De politieman die als gevolg van een vuistslag licht gewond raakte, kon na behandeling zijn dienst vervolgen.
Provincie:
Tag(s):