zaterdag, 22. oktober 2005 - 4:58

Exclusief: Talpa verbouwt huis van grote familie in De Veenhoop

De Veenhoop

Het was vrijdagmiddag even klappertanden voor het publiek dat klaar stond om de familie Akkerman te ontvangen. Rond 13.00 komt de familie eindelijk aan in een geblindeerde school bus. Samen met Bridget Maasland en haar team stoere bouwvrouwen zette de familie haar eerste stappen in het nieuwe huis. Het is even schrikken maar het eindresultaat is verbluffend; iedereen heeft een eigen kamer gekregen, er zijn drie badkamers gebouwd en er ligt zelfs een zwembad in de tuin. Alles is aangepast aan de handicap van hun jongste zoon, daar hoeft de familie zich nog zorgen meer over te maken.

Nadat de familie Akkerman drie weken vakantie heeft gevierd in Brazilië mochten ze vrijdag om 13.00 uur eindelijk terugkeren naar hun huis in de Veenhoop. In de drie weken dat de familie weg geweest is, heeft Talpa het hele huis afgebroken en weer opgebouwd. De familie Akkerman bestaat uit elf personen, zij hebben drie pleegkinderen en een zoon met een lichamelijke handicap. Voordat het programma "Je Leven in de Steigers" aan het huis begon woonde de familie in de stal achter het huis. Omdat de familie in het voorgaande jaren veel andere activiteiten aan hun hoofd had en het niet altijd even soepel verliep met de aanvraag van de nodige bouwpapieren, was het er niet van gekomen om aan hun eigen huis te beginnen. Maar Talpa hoeft maar te verschijnen en alles komt ineens voor elkaar.

Doordeweeks dient de boerderij van de familie als zorgboerderij. Meer ruimte was wel gewenst, want de stal waar ze woonden was eigelijk te klein voor deze grote familie. Talpa is drie weken lang hard aan het werk geweest om alles op tijd klaar te maken, op sommige tijden liepen er wel meer dan vijftig - aan het huis werkende - mensen in en rond het huis.

De familie werd naar Brazilië gestuurd, waar zij konden genieten van hun vrije tijd. De eerste tien dagen was de familie vergezeld van een camerateam, de rest van de vakantie was voor zichzelf. Donderdag is de familie weer aangekomen in Nederland waar zij begeleid werden door een team van Talpa die hen al een beetje voorbereidde op de grote veranderingen. De aflevering van dit bouwproject wordt in december uitgezonden op Talpa. ©BON/foto’s: DASfotografie-Wiesje Vrijburg
Provincie:
Tag(s):