zaterdag, 13. augustus 2005 - 14:25

Extreme Fidelity voor je PC

Creative, wereldleider als het gaat om geluidsproducten voor de computer, heeft een nieuwe lijn geluidskaarten geïntroduceerd, de Sound Blaster X-Fi™. De Sound Blaster X-Fi™ is gebaseerd op de nieuwe X-Fi Xtreme Fidelity™ audio processor. Hiermee claimt Creative een nieuwe standaard gemaakt te hebben voor muziek, films en games.

Creative heeft de nieuwe audio processor uitgerust met 51 miljoen transistoren en kan daarmee een performance halen van 10,000 MIPS (Million Instructions Per Second). Dit is 24 keer meer vermogen dan de voorgaande Sound Blaster Audigy® audio processor.

Naast de nieuwe audio processor beschikt de nieuwe lijn van geludskaarten ook over verschillende Sound Modes, namelijk de Entertainment mode, de Gaming mode en de Audio Creation mode.

De Entertainment mode is speciaal geschikt voor het beluisteren van muziek of het kijken van films. In deze mode is de geluidskaart volledig ingesteld op het verbeteren van bestaande geluidsbestanden en het eventueel upmixen van stereo geluid naar surround geluid.

De Gaming mode is speciaal geschikt voor het spelen van games. In deze speciale mode claimt Creative een totale performance verbetering van 40 procent tijdens het spelen van games met een garantie van volledige audiokwaliteit. Daarnaast wordt het geluid, mits gebruik wordt gemaakt van een hoofdtelefoon, speciaal aangepast voor een hoofdtelefoon zodat ook bestaande hoofdtelefoons surround gaming geluid kunnen weergeven.

De Audio Creation mode is speciaal geschikt voor het bewerken en creëeren van audio. In deze mode wordt het opnemen van bijvoorbeeld het geluid van een muziekinstrument verbeterd. Daarnaast garandeerd Creative een vertraging van slechts een miliseconde zonder dat de CPU daarmee wordt belast.

Creative heeft de Sound Blaster X-Fi™ geïmplementeerd in vier nieuwe kaarten; de Sound Blaster X-Fi Elite Pro, Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS, Sound Blaster X-Fi Platinum en de Sound Blaster X-Fi XtremeMusic. De prijzen zijn voor Nederland nog niet bekend, maar in Amerika kosten de kaarten respectievelijk; 399.99, 279.99, 199.99 en 129.99 dollar.
Categorie:
Tag(s):