dinsdag, 30. augustus 2005 - 12:55

Fathers 4 Justice legt actieplannen tegen Talpa’s Zaadshow voorlopig op de plank

Utrecht

Fathers 4 Justice maakt vandaag bekend verheugd te zijn dat de plannen van John de Mol om de Zaadshow “Ik wil je kind en verder niets� uit te zenden voorlopig van de baan blijken te zijn. Fathers 4 Justice acht de show echter om andere redenen een verwerpelijk idee dan de verwachte lage kijkcijfers die Talpa ertoe hebben gebracht de zaadshow voorlopig op de plank te leggen. Als het aan John de Mol gelegen had, had het kind dat uit de Zaadshow zou worden geboren geen vader gehad, maar alleen een moeder. Kinderen hebben echter een vader én een moeder nodig om gezond op te kunnen groeien. De loskoppeling van voortplanting van de opvoeding en verzorging van kinderen om daar geld aan te verdienen acht Fathers 4 Justice daarom een uiterst ongelukkig idee.

Dat het Nederlandse publiek daar net zo over denkt en met de voeten gestemd heeft over het showidee van Talpa is daarom vooral verheugend, omdat uit een wassende stroom onderzoek steeds duidelijker blijkt dat beide ouders onmisbaar zijn voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen.
Peter Tromp, de woordvoerder van Fathers 4 Justice, waarschuwde dat Talpa kan rekenen op scherpe protestacties van Fathers 4 Justice, indien het televisiestation in de toekomst terug komt op haar besluit om de Zaadshow af te blazen. In Nederland leeft de helft van alle scheidingskinderen onder de dagelijkse dreiging om alle contact met de helft van de familie te verliezen. De TV-Show van Talpa wil nu ten behoeve van geldelijk gewin deze misstand tot norm verklaren door al vanaf de geboorte het vaderschap voor opgroeiende kinderen overbodig te verklaren. Dat is onacceptabel.

© BON
Provincie:
Tag(s):