zondag, 18. september 2005 - 17:04

Feyenoord blijft aan kop

Feyenoord heeft haar koppositie in de Eredivisie verstevigd. Met een klinkende 5-1 zege werd SC Heerenveen verslagen. Al kwam de overwinning moeizamer tot stand dan de uitslag doet vermoeden.

Voor rust was Heerenveen zeker gelijkwaardig aan de Rotterdammers en de 0-1 ruststand was niet geflatteerd. Ugur Yildirim, vorig seizoen al goed voor vier rake vrije trappen, scoorde via een fraaie free-kick alweer zijn tweede spelhervatting van het seizoen binnen.

Na rust werd het duel binnen tien minuten beslist. In de 55e minuut knalde Dirk Kuijt vanaf 20 meter hard raak: 1-1. Vijf minuten later kreeg Klaas Jan Huntelaar een dubieuze rode kaart. Hij liet zich provoceren door Pascal Bosschaart, waarna Bosschaart overdreven naar de grond ging bij een licht natrappend tikje van de Heerenveen-spits.

Drie minuten later buitte Feyenoord de man-meer-situatie al uit. Andre Bahia tikte van dichtbij een rebound binnen: 2-1. Kuijt scoorde in de 73e minuut met een vliegend schot de 3-1 en drie minuten later poeierde Patrick Paauwe met zijn linker de 4-1 binnen. In blessuretijd werd Alexander Ostlund gevloerd door invaller Fernando Derveld, waarna Salomon Kalou vanaf elf meter de 5-1 eindstand op het scorebord bracht.

Feyenoord blijft daardoor met AZ en RKC Waalwijk op kop van de ranglijst. AZ heeft het beste doelsaldo.