dinsdag, 20. september 2005 - 20:46

Fiets naar je werk-dag

Veere

Woensdag 21 september is de 'Fiets naar je werk-dag' in de Week van de Vooruitgang (groen licht voor duurzame mobiliteit van 16-22 september). Om 10.00 uur fietst wethouder Jan Bostelaar samen met Ad Phernambucq, projectleider van Fiets naar je werk, naar de Rabobank Noordwest -Walcheren te Domburg om de eerste cadeautjes uit te reiken.

Veere wil alle deelnemers aan de campagne 'Fiets naar je werk' in de gemeente in het zonnetje zetten en laten zien dat ze goed bezig zijn door te kiezen voor de fiets in het woon-werk verkeer.

De campagne 'Fiets naar je werk' draagt naast een betere conditie ook bij aan de leefbaarheid van steden en dorpen. In ons land is het verkeer goed voor ruim 20 % van de CO2-uitstoot. Per 10 gefietste kilometers komt er 2 kg CO2 minder in de atmosfeer.

Door de sponsoring van de gefietste kilometers door de werkgever leveren de deelnemers ook een positieve bijdrage aan duurzame ontwikkeling in verschillende ontwikkelingslanden. Vorig jaar vele miljoenen kilometers en meer dan € 100.000 voor ontwikkelingsprojecten van Novib-partners in Ethiopië, Brazilië en de Filippijnen en een fietsproject van het Bicycling Empowerment Network in Zuid-Afrika.

De campagne Fiets naar je werk in een initiatief van COS Nederland (centrum internationale samenwerking) in samenwerking met het NIGZ (werk en gezondheid), Novib en de Fietsersbond. Aan de campagne doen nu ca. 25.000 deelnemers en ruim 400 bedrijven en instellingen mee. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden voor de campagne op www.fietsnaarjewerk.nl .

© BON Gemeente Veere / Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):