donderdag, 8. september 2005 - 12:54

Fietsen met GPS

Kapelle

In navolging van het grote succes van de clinics 'Nordic Walking' wordt er, in het kader van het Breedtesportproject van de Gemeente Kapelle en Reimerswaal, opnieuw een activiteit aangeboden. Op zaterdag 17 september kunnen volwassenen uit de gemeente Kapelle en Reimerswaal zich opgeven voor een fiets-oriëntatietocht aan de hand van een GPS door de buitengebieden van de gemeente Reimerswaal (o.a. natuurgebied Den Inkel). Met behulp van GPS-kompassen wordt er een zoektocht gereden.

Er worden teams samengesteld die met behulp van het Global Positioning System de weg dienen te zoeken. Tijdens het navigeren komen deelnemers telkens weer voor een keuze te staan…links, rechts of misschien wel rechtdoor.

GPS (Global Positioning System) is een positiebepalingssysteem van de Amerikaanse strijdkrachten. Het systeem bestaat uit een 24-tal satellieten die elk in een vaste baan om de aarde draaien. Elk van deze satellieten heeft een eigen signaal, dat wordt opgevangen door het GPS-systeem. Door op een bepaald moment de positie van de satellieten te vergelijken met de tijd op het moment van aflezen, kan de ontvanger exact bepalen waar hij zich op dat moment bevindt.

Startpunt is de parkeerplaats van de Reimerswaalhal (sporthal), Blauwhoefseweg 1 te Kruiningen. Verzamelen MET EIGEN FIETS is om 13.00 uur. Start van de tocht is 13.30 uur. Deelname aan deze activiteit is gratis.

Deelnemers dienen zich (i.v.m. met de verdeling van de GPS-en) vooraf aan te melden bij Anouschka Terpstra, bij voorkeur per e-mail: a.terpstra@reimerswaal.nl

© BON Bericht Gemeente Kapelle
Provincie:
Tag(s):