woensdag, 19. oktober 2005 - 13:45

Fietsendief krijgt spijt en wordt aangehouden

Oud-Beijerland

Een 26-jarige man uit Oud-Beijerland is dinsdagavond aangehouden toen hij een gestolen fiets terug wilde brengen naar de rechtmatige eigenaar. Hij liep omstreeks 23.00 uur van een horecagelegenheid in het centrum naar huis en kwam op de Oostdijk een 15-jarige jongen met een fiets tegen. Hij zei tegen de jongen dat hij de fiets wilde lenen en gaf hem daarbij zijn adres waar hij de fiets ‘de volgende dag’ op kon halen. De jongen gaf direct zijn fiets af.

Eenmaal thuis vonden de ouders van de 26-jarige dat hij het niet kon maken dat hij de fiets had gestolen. De man kreeg spijt van zijn daad en besloot de fiets terug te brengen.

Inmiddels had de jongen waarvan de fiets was gestolen, de politie gebeld. Agenten werden vervolgens op de Oostdijk aangesproken door de verdachte die de agenten eerlijk vertelde de fiets gestolen te hebben en deze nu terug wilde brengen. Daarop werd hij aangehouden. De 26-jarige verklaarde de fiets meegenomen te hebben onder invloed van alcohol. De 15-jarige besloot geen aangifte te doen. De fietsendief is na verhoor heengezonden.

Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):